با برگزاري کنفرانس به اصطلاح صلح سوريه در ژنو آن هم بدون حضور ايران، ديديم اين نشست دستاوردي را براي مردم سوريه نداشته و جهتدهيها و هدفهايي که از پيش براي اين کنفرانس تعيين شده بود و کشورمان حاضر به پذيرفتن آن نشد منجر به بي نتيجه بودن اين کنفرانس شد.
چکيدههايي از سخنراني برخي مقامات حاضر در اين کنفرانس:
چکيدهاي ازسخنان بان کي مون دبيرکل سازمان ملل
ژنو 2 با چالش هاي زيادي روبرو است که بايد از آن ها عبور کنيم. ژنو 2 فرصتي براي حل سياسي بحران سوريه است و اولين باري است که دولت و مخالفان سوريه براي مذاکره اعلام آمادگي کردهاند و ما تلاش ميکنيم تا آنچه در ژنو 1 آمده، اجرايي شود،حمله به غيرنظاميان ادامه دارد، طرفهاي سوري بايد به مسئوليت خود عمل کنند و به حقوق بشر در اين کشور احترام بگذارند. بيش از يک ميليون تن آواره شده اند و بسياري در مناطق سکونت خود نيستند.
وي در ادامه افزود: ما شاهد همبستگي بينالمللي جهت مقابله با اقدامات راديکالي هستيم سوريها همچنان به کشورشان علاقه دارند و بايد با يکديگر صحبت کنند و بايد معاهده ژنو 1 که در آن بر تشکيل دولت داراي اختيارات کامل تاکيد شده است اجرايي شود و ما تاکيد ميکنيم که از مردم سوريه براي تشکيل دولت آزاد، دموکرات و با عدالت حمايت ميکنيم.
چکيدهاي ازسخنراني رئيس جمهور سوئيس

"ديدير بورکهالتر"، رئيس جمهور سوئيس به عنوان کشور ميزبان اين نشست در ابتدا با خوشآمد گويي به حاضرين در اين کنفرانس عنوان داشت: اين اميد وجود دارد که به رنجهاي ميليونها سوري پايان داده شود. بايد گفت وگوها را آغاز کرد و به راه حل سياسي و عادلانه براي بحران سوريه دست يافت تا همه طرفها با صلح در کنار هم زندگي کنند.
وي در ادامه تصريح کرد: بايد رنج هاي قربانيان اين بحران پايان يابد و کمکرسانيها به افراد آسيب ديده ارائه شود. سوئيس هرگونه نقض حقوق بشر را محکوم ميکند، بايد تمامي طرفهاي حاضر به درخواست هاي مردم سوريه گوش فرا دهند و به توافقي دست يابند که براساس ژنو 2 باشد.
چکيدهاي ازسخنراني لاوروف

راهکار سياسي راه خروج سوريه از بحران موجود است. ملت سوريه است که بايد درباره اين کشور تصميمگيري کند و بايد در قبال تروريسم در سوريه موضعي متحد اتخاذ کنيم، سوريها بايد خودشان بحران را حل کنند و جايي براي راهکار خارجي وجود ندارد. ايران بايد در تلاشهاي براي حل بحران سوريه بدون تلاش براي تفسير بيانيه ژنو 1 به نفع يکي از دو طرف سهيم شود.
وي ادامه داد: بايد تمامي راه هاي ممکن براي اجرايي کردن مفاد توافقنامه ژنو 1 در دستور کار قرار گيرد. اما نبايد هيچگونه پيشداوري درباره نشست امروزمان داشته باشيم.
چکيدهاي ازسخنراني جان کري

امروز سرآغازي براي به جريان افتادن مسالمتآميز و توقف خشونتها در سوريه خواهد بود و آزمايشي براي همه ماست و اينکه جامعه جهاني تا چه حد ميتواند کار آمد باشد و چگونه ميتواند به خشونتها در سوريه پايان دهد.
وي افزود: "انقلاب" در سوريه به شکل مسالمت آميز آغاز شد و مردم تنها خواهان زندگي بهتر بودند اما اين درخواست با خشونت رو به رو شد و متاسفانه دولت سوريه به شکل روز افزون به حملات خود عليه ملت ادامه داد و در اين راه به هواپيما، بمب، موشک و سلاحهاي سنگين روي آورد که هزاران تن از مردم سوريه را به خاک و خون کشيد.
جان کري ادامه داد: در سوريه از سلاح شيميايي استفاده شد و دولت با به کارگيري سلاح شيميايي تمامي ارزشهاي انساني را زير سوال برد.
وزير خارجه آمريکا در ادامه حضور "بشار اسد" در آينده سياسي سوريه را غير ممکن خواند و گفت: تشکيل دولت انتقالي و افراد حاضر در آن نبايد با مخالفت ديگر گروه هاي سوري باشد و اين بدين معناست که "بشار اسد" در دولت آتي سوريه هيچ جايي نخواهد داشت و به خيال هيچکس نمي گنجد که چنين فردي که دست به وحشيانهترين اقدامات عليه ملت خود زده در آينده سياسي سوريه حاضر باشد. افراط گرايان تروريستي نيز که باعث رنج و ملالت مردم سوريه شدهاند نيز در آينده سوريه جايي نخواهند داشت.
چکيدهاي ازسخنراني رئيس ائتلاف مخالفان سوريه
رئيس ائتلاف مخالفان سوري اظهار داشت: بشار اسد ميخواهد در مسند خود باقي بماند. او شخصي است که کشور را وارد بحبوحه خشونت کرد تا خود در کرسي بماند. گزارش سازمانهاي بينالمللي را ديديد که شکنجه بازداشت شدگان را نشان ميداد، ما وقت را از دست نمي دهيم و مي خواهيم تمام تلاش خود را براي اين کنفرانس مهم انجام دهيم. در ژنو 1 تصميم تاريخي و فرصت واقعي براي حل و فصل بحران ايجاد شد که منطقه و سوريه را از آبشارهاي خون دور ميکند. ما براي مبارزه با تروريسم با جديت عمل مي کنيم.احمد الجربا گفت: ما آمدهايم تا بگوييم که با ژنو 1 کاملا موافق هستيم. ما تشکيل دولت انتقالي را مقدمهاي براي برکناري نظام اسد ميدانيم. مطرح کردن حرفهايي در خصوص ابقاي نظام اسد خارج از ژنو 2 است.اما "سعدلله زارعي" در گفتگو با خبرنگار سياست خارجي باشگاه خبرنگاران، با اشاره به موفق نبودن کنفرانس ژنو2 و نداشتن دستاوردي براي ملت سوريه، گفت: کنفرانس ژنو2 براي نجات تروريستها تشکيل شد. 
وي ادامه داد: دولت سوريه طي 10 ماه گذشته اقدامات قاطعي را براي پاکسازي اين کشور از تروريستها انجام داده که ميتوان به اقدام اخير آنها طي روزهاي گذشته مبني بر آزادسازي بخشهاي قابل ملاحظهاي از حلب از دست تروريستهاي اين منطقه اشاره کرد.
اين کارشناس مسائل بينالملل افزود: مسئله نجات تروريستها کمابيش در اظهار نظرات مقامات غربي ديده ميشود که ميتوان به مصاحبه "توني بلر" نخستوزير اسبق انگليس با شبکه "CNN" اشاره کرد، وي در اين مصاحبه گفت که اوضاع ميداني در سوريه تغيير کرده و براي برکناري "بشار اسد" نياز به تغيير فضا داريم.
زارعي در پايان خاطرنشان کرد: غرب در تلاش است تا ضعفهاي جريانات تروريستي-تکفيري در سوريه را با اجلاسهايي نظير ژنو2 جبران کند.